11+1 filme cu subiectul „roadtrip”

Categories Utile

Atunci când timpul, vremea sau bugetul nu-ți permite plecarea într-un roadtrip, trăirea experienței prin intermediul filmelor poate fi un bun medicament. Pornind de la această idee, am realizat o listă (listă, nu clasament) cu 12 filme pe care le-am văzut de-a lungul timpului și care au ca numitor comun faptul că acțiunea se întamplă pe drum la volanul unei mașini, autorulote sau pe șaua unui Harley.

We are the Millers

Comedie, 2013 (nota IMDB: 7.0)
Un drum până în Mexic și înapoi cu o familie închiriată și o autorulotă. Chiar am râs cu lacrimi la unele scene.


Eurotrip

Comedie, 2004 (nota IMDB: 6.6)
Un grup de prieteni vin din State în Europa ca să găsească o tipă din Germania. Se întâlnesc în Paris și de acolo trec prin destul de multe peripeții (și țări) până în Berlin.


Due Date

Comedie, 2010 (nota IMDB: 6.6)
Unui tip îi naște soția în 5 zile în celalalt capăt al Americii dar din diverse motive e dat jos din avion și se vede obligat să pornească într-un roadtrip cu un tip puțin ciudat și cu câinele acestuia. E unul din preferatele mele.


The Trip

Dramă, 2010 (nota IMDB: 7.0)
Un roadtrip prin nordul Angliei cu 2 tipi care ajung prin diverse sătuce doar pentru a testa restaurante. Acțiunea e destul de plictisitoare dar e bun de văzut pentru cei cărora le surâde ideea de roadtrip prin Anglia.


Little Miss Sunshine

Comedie-Dramă, 2006 (nota IMDB: 7.8)
O întreagă familie se îmbarcă într-o dubiță VW și pleacă spre California unde mezina familiei ia parte la un concurs. 6 oameni împărțind un spațiu comun destul de mic poate duce la situații cât mai diverse. De ținut minte și în caz că vă doriți să plecați vreodată într-un grup mai mare în vacanță.


Rain Man

Dramă, 1988 (nota IMDB: 8.0)
Doi frați, dintre care unul cu autism sunt nevoiți să plece într-un roadtrip de la vestul spre estul SUA pentru a-și recupera moștenirea lăsată de tatăl lor. Are cea mai mare nota dintre toate recomandate, asta înseamnă ceva!


Road Trip

Comedie, 2000 (nota IMDB: 6.5)
Film asemanator cu „Euro Trip” , un grup de prieteni încearcă să împiedice livrarea unui pachet trimis din New York în Texas și bineînțeles că pleacă pe acest traseu trecând printr-o mulțime de peripeții.


Easy Rider

Dramă, 1969 (nota IMDB: 7.4)
Un film vechi, cu 2 motocicliști călătorind prin America în căutarea nemuririi sufletului.


Y Tu Mama Tambien

Dramă-Comedie, 2001 (nota IMDB: 7.7)
Doi adolescenți conving o tipa cu 10 ani mai mare decât ei să meargă împreună într-o excursie cu mașina pe coasta Mexicului pentru a căuta o plajă de legendă,”Boca del Cielo”. Filmul e presarat cu nuditate, alcool și droguri dar totuși de neratat pentru peisajele rurale mexicane.


Dumb and Dumber

Comedie, 1994 (nota IMDB: 7.3)
Doi prieteni cam tăntălai vor să returneze o valiză cu bani în celălalt capăt al Americii și aleg să facă acest drum într-o dubiță. Din perioada în care Jim Carrey era la apogeul carierei, probabil e una dintre comediile emblematice ale generației Millenials.


The motorcycle diaries

Dramă-Biografie, 2004 (nota IMDB 7.8)
Un film inspirat din fapte reale, mai exact din autobiografia lui Che Guevara. În tinerețe acesta a facut un roadtrip cu motocicleta prin Peru, ocazie cu care a vazut și a trăit lucruri pe care el considera ca l-au modelat și i-au dat un scop în viață.


BONUS

Milionari de weekend

Acțiune-Comedie, 2004 (nota IMDB: 7.1)
L-am menționat ca bonus pentru că e printre puținele filme românești care iese din tiparul cadrelor lungi și întunecate cu care suntem obișnuiti în Romania. Printre actorii principali îi gasim pe Tudor Chirilă, Bendeac sau Vasluianu iar povestea se desfasoară într-un roadtrip București – Constanța.

Ne-a scăpat ceva?

Alte recomandări primite pe pagina noastră de Facebook:

Ți-a plăcut ce ai citit?
Abonează-te și vei afla primul când avem un articol nou.
Ce mai aștepți?


Responsabil cu șofatul si găsit traseele cele mai puțin plictisitoare.
Experiență de ~250.000km la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *