7 lucruri utile în mașină într-un roadtrip

Categories Utile

Aproape în fiecare roadtrip în care am fost, la un moment dat ne-am dat seama că dacă am fi avut un anume lucru, ne-ar fi scăpat de niște bătăi de cap inutile. Nu vorbim de produse care să ajute în niște cazuri extreme și atât de improbabile încât nici nu ne-ar fi trecut prin minte ci mici chestii care fac experiența unui vacanșe cu mașina să fie mai plăcută.

1. Parasolar

Roadtrip-ul ca experiență în sine presupune destul de multe opriri într-o zi la diverse obiective turistice. Într-o zi caniculară e de ajuns să parchezi 30 min la soare încât la plecare când intri în mașina să spui „pfff, ce cald e”. Plus că poate fi folosit și ca „șezlong” pentru o scurtă oprire la vreo plajă de pe marginea drumului 🙂

Aici poți găsi o mulțime de modele, pentru parbriz sau geamurile laterale.

2. Atlas rutier

Puțini sunt cei care mai pleacă în vacanță cu mașina fără un smartphone conectat la internet și capabil de aplicații de navigare. Dar există cazuri în care internetul nu e accesibil (lucru destul de comun prin zonele montane) sau vrei să ai o privire mai de ansamblu a traseului iar acest lucru se poate face mai ușor cu un atlas rutier. Se găsesc aproape pentru orice țară sau chiar regiune. Plus că poți face vacanța mai interesantă dacă hotărăști ca în anumite zile să te ghidezi doar de pe atlas. Primești puncte bonus dacă faci asta și în interiorul orașelor mari 🙂

Cumpără online pentru România sau Europa

3. Încărcător cu mai multe mufe + USB

Câteodata e o problemă să încarci toate gadget-urile pe care le ai în camera de hotel darămite într-o mașină în mijlocul pustietății. Din fericire există adaptoare care transformă portul de brichetă al mașinii în adevărate hub-uri cu multiple porturi USB și de bricheta (în care pot fi introduse alte adaptoare).  Noi avem modelul de mai jos dar poti gasi aici alte zeci de modele.

4. Suport pentru telefon

Primul lucru pe care l-am facut după ce am închiriat mașina din aventura Spania+Portugalia a fost să cumpărăm un suport pentru telefon. Un lucru atât de marunt dar la care nu ne-am gândit înainte de a fi puși în situația să fim dependenți de aplicația de navigație.

Aici poti gasi sute de modele

5. Cameră de bord

Dacă ești genul de persoană care pe lânga a se bucura de experiență, încearcă să o și documenteze, o cameră de bord cu care poți înregistra locurile prin care treci e ideală. Plus că te poate scoate din încurcătură atunci când în caz de accident trebuie să explici ce s-a întamplat. Există variante la sub 100 lei dar pentru un raport calitate preț ok, le recomandăm pe cele de la Mio. Vezi aici modele disponibile.

6. Dronă

Mulți oameni când se gândesc la o dronă, se gândesc la o chestie folosită doar de către pasionații de filmat. Cu tehnologia de astăzi, zburatul unei drone se poate rezuma doar la aruncatul ei în aer și manevrarea ei prin poziția corpului (vezi DJI Spark). Nu există telefon care să bată cadrele și selfie-urile luate din dronă 🙂

7. Asistență rutieră

Mergând cu mașina pe distanțe lungi se pot întampla atâtea lucruri. Pierzi cheia, faci 2 pene într-un interval scurt, bagi benzină în loc de motorină etc. Faptul că ai la dispoziție o companie pe care o poți suna 24 din 24 atunci când se întamplă ceva face vacanța să fie mai relaxantă. Din fericire există astfel de companii și în România iar costul este unul neglijabil. Vezi detalii aici.

Dacă mai aveți sugestii de astfel de produse, le așteptăm în comentarii.

Ți-a plăcut ce ai citit?
Abonează-te și vei afla primul când avem un articol nou.
Ce mai aștepți?


Responsabil cu șofatul si găsit traseele cele mai puțin plictisitoare.
Experiență de ~250.000km la volan.

3 thoughts on “7 lucruri utile în mașină într-un roadtrip

 1. dependenți de navigație? :)))))
  există hărți și indicatoare rutiere
  de fapt, dependența ta este de virtual

  dependențele se pot trata

 2. Trusa de prim ajutor cu „di tati” în ea.
  Baterii extra pentru telefoane
  Lada frigorifica
  Trepied pentru aparat foto sau telefon
  Diverse scule de camping
  Pelerine de ploaie
  Un spray de izolat cauciucuri
  Eu mai am diverse cuțite, fierăstraie le tot car prin portbagaj
  Umerașe și cârlige.
  Lăzi pliabile de plastic. Le găsești in Kaufland

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *