Ne pregătim pentru LatinoTrip

Categories Jurnale de călătorie

În câteva zile vom pleca spre Madrid pentru cel mai lung roadtrip de anul acesta, 4000km timp de 21 zile prin Spania și Portugalia, ocazie tocmai buna pentru un articol legat de plănuirea și organizarea unui astfel de roadtrip.

Legat de alegerea destinației, face parte din planul nostru de a vedea întreaga Europă, mai ales că e o zonă unde putem lega mai multe orașe care în principiu ar fi destinații de city break.

Am preferat să zburăm până în Madrid și de acolo să închiriem o mașină pentru că altfel ar fi însemnat înca 7000km doar ca să ajungem pâna acolo și inapoi. Ceea ce e destul de mult mai ales că o mare parte din traseul până acolo am făcut-o anul trecut în cadrul Eurotrip-ului.

Planul initial era aterizare în Madrid și plecare din Lisabona dar cum biletele de avion sunt mai scumpe daca sunt one-way, am ajuns la concluzia că e mai ieftin cu plecare tot din Madrid. Ocazie cu care vom zbura și cu cele mai noi avioane ale Tarom.

Traseul în mare l-am facut în așa fel încat să treacă prin toate zonele de relief și să lege anumite orașe mari pe care am vrut musai să le vedem, cum ar fi Madrid, Bilbao, Valencia, Granada și Lisabona. Am folosit Google Maps cu Street View pentru a vedea cum arată drumurile prin diverse zone și am mai căutat ce-ar mai fi de văzut pe site-urile orașelor de pe traseu.

Ideea e că vom avea experiențe destul de diverse, city break-uri, orașe cetăți, drumuri de coastă și plaje destul de multe.

În afară de rezervat mașina și primele 2 nopți de cazare, n-am plănuit altceva din avans pentru că nu vrem să fim presați să ajungem într-o anumită zi/ora într-un anume loc. Ne-am interesat totuși de unele obiective unde știm că trebuie să cumpărăm bilete cu câteva zile în avans.

Bineînteles că vom scrie un mega articol cu toată povestea la întoarcere, dar între timp vom încerca în premieră să facem și un Daily Vlog pe pagina de Facebook cu un rezumat video al fiecare zile. Așa că abonați-vă cu un like și un „See first” pentru a fi siguri că nu ratati ceva interesant din aventura noastră.

 

Ți-a plăcut ce ai citit?
Abonează-te și vei afla primul când avem un articol nou.
Ce mai aștepți?


Responsabil cu șofatul si găsit traseele cele mai puțin plictisitoare.
Experiență de ~250.000km la volan.

1 thought on “Ne pregătim pentru LatinoTrip

  1. Super tare si super util .
    Sunt doua trasee pe care mi le doresc sa le fac si voi le-ati facut, romania si spania .. exact la fel gandite insa sunt convins ca voi gasi multe informatii utile in trip-ul vostru
    Multumesc

    Ps ar fi fost super daca legati site ul de o pagina de facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *