Pasionat de roadtrip-uri fără să ai o mașină?

Categories Utile

Dacă ți-ai luat permisul, clar ai avut dorința de a conduce o mașină. Unii și-l iau din motive strict practice, dar credem noi că majoritatea învață să conducă o mașina pentru libertatea în mișcare pe care ți-o dă și pentru posibilitatea de a vedea (de la nivelul solului) o mulțime de locuri și peisaje interesante.

Undeva prin Elvetia

Poți să fii pasionat de roadtrip-uri chiar dacă nu ai o mașină? Noi zicem că DA!

Dacă luarea permisului presupune mai degrabă voință decât costuri, pentru achiziționarea unei mașini este tocmai invers. Poate nu-ți permiți încă, poate îți permiți dar preferi să investești banii într-o afacere, ce-i drept e că a avea o mașină este o responsabilitate pe care nu mulți vor să și-o asume.

Prima variantă în cazul ăsta e să apelezi la prietenii care au mașină și cu care să mergeți impreuna într-un roadtrip, împărțind costurile. Dar, poate nu ai astfel de prieteni (cu mașina) sau nu îi pasioneaza ideea de roadtrip (am tot auzit că e obositor, periculos, costisitor etc.).

Îți rămâne varianta de a închiria o mașină. Există zeci de companii de închiriere doar în București (vezi aici). Partea proastă e ca majoritatea au nevoie de un card de credit pentru garanție (sau minim 300e cash), au oferte înșelătoare (la final apar te miri ce asigurări obligatorii), într-un final îți vine cam peste mână să apelezi la o astfel de companie să iei o mașina pentru 1-2 zile.

Și a aparut Pony

Adică închiriezi mașina de pe stradă, direct cu telefonul (în București sau Cluj).
Sigur, necesită minim 21 ani, crearea unui cont în prealabil (cu verificare permisului + buletin) și adăugarea unui card (inclusiv cele standard de debit), dar după asta, procesul de a lua o mașina este incredibil de simplu.

Adică te uiți în aplicația de mobil unde sunt mașinile prin oraș (+nivel de combustibil, grad de curățenie), o rezervi (ai 30 minute să ajungi la ea, nu costă nimic timpul asta), ajungi lângă ea și o deschizi prin intermediul telefonului. Din acel moment începe contorizarea timpului. Găsești cheia în torpedo și pleci la drum ca și cum ar fi mașina ta.

Prețul pe zi este în limita a 200km iar ce e peste se contorizează 1 leu/km. Există un card de combustibil în torpedo în caz că e nevoie iar dacă durata de închiriere e mai mare de 2 zile, necesită o confirmare din partea lor.

Există aici o secțiune cu răspunsurile la întrebările pe care ai putea să le mai ai.

PS: Nu este un articol publicitar, n-am fost plătiți pentru promovarea Pony, doar ni s-a părut un sistem potrivit pentru un pasionat de roadtrip-uri dar care nu deține o mașină.

 

Ți-a plăcut ce ai citit?
Abonează-te și vei afla primul când avem un articol nou.
Ce mai aștepți?


Booking.com
Responsabil cu șofatul si găsit traseele cele mai puțin plictisitoare.
Experiență de ~250.000km la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *