Roadtrip Cheile Dobrogei, 2 zile

Categories Idei de roadtrip, Jurnale de călătorie

Daca e vreo zonă din țară, cea mai bună pentru roadtrip-uit, aceasta ar fi Dobrogea. Motivele principale ar fi: drumurile pustii, bune în mare parte, mulți kilometrii între localităși și o oarecare sălbaticie perfectă pentru câteva zile de relaxare.

Plus că mergi maxim 3 ore din București până ajungi efectiv pe niște drumuri pe unde n-ai mai fost și de unde începe efectiv roadtrip-ul. La un moment dat vei ajunge să fi avut destul de multe calatorii încât pentru urmatoarele ești nevoit să mergi ore bune pe drumuri care sunt mai degrabă rutină decât aventură așa că genul de trasee cum găsim în Dobrogea mai rar.

Acum ceva ani am vazut seria de filme cu Mărgelatu (o variantă românească a western-urilor americane) și mi-au rămas în minte niște scene care se întâmplau într-o zonă care părea un fel de desert stâncos. Pornind de la căutari de genul „unde s-a filmat Mărgelatu” am ajuns să descopăr Cheile Dobrogei. Nu știu dacă chiar aici s-a filmat dar era una din variantele gasite.

Am căutat niște poze, mi-a placut ce-am vazut și-am zis că trebuie să văd locul cu ochii mei. Din București sunt 3h de mers direct, dintre care 2 pe autostrada deci nici nu trebuie trezit dis-de-dimineață. Ora 10 e chiar potrivită.

Cum spuneam, în Dobrogea dacă ai ieșit de pe drumurile principale, ești aproape singur pe șosea, pe șosele suuuper drepte și cu câmpurile pline de eoliene.

Cheile Dobrogei se află in localitatea Cheia și fiind accesibile doar pe drumuri secundare, e posibil ca GPS-ul să vă ia pe căi nebănuite și pe unele părți pe drumuri mai puțin modernizate. Oricum ar fi, dacă țineți direcția Cheia, ajungeți unde trebuie.

Odată ajunși acolo, singura activitate ar fi cea de cățărat pietrele și de bucurat de liniște. Orice ar fi, nu mergeți în perioade de sărbătoare sau zile naționale libere pentru că veți da de grătaragii și tot ce vine cu asta. Aprilie-mai sau septembrie-octombrie mi se par perioadele perfecte.

Următorul popas și locul de înnoptare ar fi Tulcea. E la 100km și ajungi la fix pentru a lua cina undeva în port, pe faleză.

Pentru cazare recomand Hotel Esplanada 4*, e fix pe faleza, e modern și are probabil cel mai bun view mai ales dimineața la răsărit când soarele apare fix în fața geamului.

Următoarea zi poate fi petrecuta într-o tura de 2-3 ore cu vreo barca prin Delta și apoi înapoi în București pe drumul direct sau un ocol prin Constanța pentru o plimbare pe faleză sau pe plajă.

Oricum ar fi, cu siguranță apusul te va prinde pe autostrada și vei putea face câteva poze cu următorul cadru.

Costul acestui roadtrip cu plecare din București este de ~600 lei/2 persoane (drum, cazare și mâncare).

Ți-a plăcut ce ai citit?
Abonează-te și vei afla primul când avem un articol nou.
Ce mai aștepți?


Responsabil cu șofatul si găsit traseele cele mai puțin plictisitoare.
Experiență de ~250.000km la volan.

1 thought on “Roadtrip Cheile Dobrogei, 2 zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *