Te consideri un travel influencer? Cum poți face bani.

Categories Utile

Știm că o parte dintre cei care citesc bloguri de travel sunt chiar alți bloggeri de travel. Chiar și noi facem asta, pentru a ne documenta următoarele călătorii sau a afla puncte de vedere diferite pentru destinații în care am fost și noi. 

Acest articol se adresează tuturor celor care au în plan să-și transforme pasiunea de a calatori într-o sursa de venit, anunțând lansarea unei platforme care face mult mai ușoară colaborarea unui blogger de travel (influencer) cu diverse companii: 2performant Influencers.

De cand exista ideea de publicitate, companiile au apelat la persoane apreciate și urmărite de un mare grup de oameni (actori, sportivi, artiști) pentru a le promova produsele. Grație tehnologiei și al efectului de rețea (recomandările circula mult mai repede), aproape oricine poate deveni astazi o astfel de persoană. Ei sunt influencerii, iar colaborarea dintre un brand și un influencer, influencer marketing.

Ești un travel influencer?

Dacă ai un canal unde creezi conținut (blog, youtube, instragram, facebook) și există un număr mare de oameni (hai să spunem cel puțin 1000) care abia așteaptă să publici, reacționează, comentează sau povestesc prietenilor despre conținutul tau, felicitări, te poti numi travel influencer!.

Cum se fac bani din influencer marketing?

Fiecare companie care vinde un produs/serviciu are un public țintă de consumatori la care își dorește să ajungă cu un anume mesaj. Multe dintre ele fac deja reclame la TV/radio/online/google/facebook/presă scrisă dar uneori nu e de ajuns.

Așa că apelează la influenceri pentru a se promova în randul audienței acestora.

Atunci când un blogger de travel promovează un anume hotel/companie de rent-a-car/agenție de turism sunt mari șanse ca acel mesaj să fie o campanie de influencer marketing și blogger-ul respectiv să fie platit pentru a face acea recomandare.

Cum ajungi la companiile care au nevoie de publicitate?

Până de curând, asta era partea cea mai dificilă. Trebuia în primul rand să ai o formalitate juridică (PFA sau SRL) pentru că majoritatea companiilor nu vor să-și bată capul cu birocrația asociată colaborării cu o persoană fizică. În al doilea rând trebuia să descoperi persoana din respectiva companie care era responsabilă de partea de publicitate și să-i prezinți propunerea ta.

Odată cu apariția 2performant Influencers, aceste probleme au fost rezolvate.

Ce este 2performant influencers?

Trebuie menționat că 2performant este o companie cu 10 ani vechime în piață, fiind recunoscută pentru platforma de marketing afiliat care a adus colaboratorilor până acum aproape 9 milioane de EUR.

2performant Influencers este locul unde:

  • companiile merg pentru a descoperi influenceri cu care să lucreze
  • influencerii pot trimite propuneri de colaborare companiilor
  • nu ai nevoie de un SRL/PFA pentru a încasa banii

Ce ai de facut?
În primul rând trebuie să te înscrii în platforma și să-ți creezi un profil cu informații care să ajute companiile să descopere ce fel de oameni te urmaresc și dacă aceștia se potrivesc publicului țintă pe care ei îl caută.

Tot acolo poți pune și prețul pentru fiecare tip de colaborare (publicare articol, postare pe facebook etc). Ce trebuie să știi e ca aceste prețuri sunt negociabile și că o companie dupa ce te va evalua poate veni cu o ofertă proprie diferită față de prețul cerut de tine.

profilul roadtrips.ro

Odată listat cu profilul în platformă, poți descoperi oferte de colaborare din partea companiilor. Fiecare ofertă de colaborare vine și cu un brief detaliat care conține în principiu toate informațiile de care ai nevoie pentru a stabili toate detaliile colaborării (ce se vrea, pe ce canale, care e deadline-ul, cât e dispusă să plătească).

În video-ul următor poți vedea exact cum arată platforma și cât de simplu e procesul de a colabora cu o companie.

Concluzie

Niciodată n-a fost mai simplu să poți colabora cu mari companii și de a putea să-ți întreții pasiunea, călătoritul.

Înscrie-te ca influencer în 2performant Influencers

Ți-a plăcut ce ai citit?
Abonează-te și vei afla primul când avem un articol nou.
Ce mai aștepți?


Responsabil cu șofatul si găsit traseele cele mai puțin plictisitoare.
Experiență de ~250.000km la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *