Un weekend de vară în Bulgaria, roadtrip Veliko Tarnovo

Categories Idei de roadtrip

A avut foarte mare succes articolul despre decorul de Avatar din Belogradchik, așadar astăzi vom continua seria cu destinații din Bulgaria, cu una aflată la doar 200km distanță față de București și anume Veliko Tarnovo.

Drumul până acolo este lejer, fără vreo zonă de autostradă dar bine întreținut, marcat și nu foarte aglomerat. Dacă stau să mă gândesc, singura indicație pentru Veliko Tarnovo ar fi să mergi tot înainte odată ce ai ieșit din București. Drumul de Giurgiu (E85) se continuă în Bulgaria în direcția Veliko. Singura problemă din punct de vedere al traficului poate fi podul de la Giurgiu unde mai sunt zile când apare aglomerație.

La distanța asta poate fi un concurent pentru Brașov, Sibiu sau chiar Sighișoara atât din punct de vedere al peisajului cât și al costurilor însa cu un mic iz de aventură având în vedere ca suntem într-o țară cu altă limbă și cultură.

Obiectivul pentru care e vizitat Veliko Tarnovo de către oamenii de rând (pentru că mai e vizitat și de către amatorii de cățărări) este cetatea Tsaravets. O maaare cetate cu o biserica în vârf. Pozabilă, bine întreținută și destul de mare încât să nu simți presiunea unui loc aglomerat.

Majoritatea turiștilor după ce vizitează cetatea, fac o plimbare pe bulevardul care duce din oraș spre cetate (care seamăna cu o plimbare prin Sighișoara) iar apoi în capătul bulevardului se opresc la un restaurant. Cel mai cunoscut restaurant este Shtastlivetsa care e recunoscut pentru mâncarea tradițional bulgărească și decoruri.

Fiind un singur obiectiv turistic care poate fi vizitat pe îndelete în maxim 2 ore, vă recomandăm să alegeți o cazare cu piscină pentru a putea petrece orele după amiezii relaxându-vă.

Câteva recomandări:

Piscina Hotel Business Premier

Planul pe care-l recomandăm ar fi: plecarea la 8 din București, cazare+stat la piscină până după amiază apoi vizitat cetatea + plimbare prin centru vechi + cină.

Următoarea zi dupa micul dejun, în drumul spre casă avem o destinație surpriză unde va puteți petrece restul zilei.

Oaza de mai sus se numește Kaya Bunar și se află în comuna Hotnitsa în drumul înapoi spre București la 20 minute de Veliko. Din drumul principal se mai merge vreo 5km pe drumuri secundare dar având harta de mai jos, sigur vă descurcați.

Aici puteti sta toată după amiaza pentru că fiind pădure, soarele nu este așa puternic. Există acolo o gheretă pentru cumpărat diverse dar v-aș recomanda să veniți pregătiți pentru că prețurile sunt puțin umflate.

Costul acestui roadtrip cu plecare din București este de ~600 lei/2 persoane (drum, cazare și mâncare).

Ți-a plăcut ce ai citit?
Abonează-te și vei afla primul când avem un articol nou.
Ce mai aștepți?


Responsabil cu șofatul si găsit traseele cele mai puțin plictisitoare.
Experiență de ~250.000km la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *